تاریخ شروع پیاده روی نجف کربلا (طریق مشایه نجف الی کربلا ) : 9 صفر 24 مردادماه 1403 - تقویم اربعین 1403
محمد حسین تقوایی زحمت کش یزد آشنایی با حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع)

اطلاعات کامل درباره حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع) کربلا

حرم حضرت ابولفضل (ع) در قسمت شمال شرقی حرم مطهر امام حسین (ع) قرار دارد و حد فاصل بین این دو حرم را بین‌الحرمین می‌گویند.این حرم مساحتی حدود ۱۰۹۳ مترمربع دارد و ساختمان اصلی آن شامل ضریح، صحن، گنبد، ایوان و رواق است که با معماری کاملا اسلامی ساخته شده‌اند.

تاریخچه شهر کربلا

برخی از منابع پیشینیه کربلا را به دوران قبل از اسلام در عصر بابلی دانسته‌اند.[۸] گزارش‌هایی نیز کربلا را قبل از فتوحات اسلامی قبرستان مسیحیان

محمد حسین تقوایی زحمت کش یزد آشنایی با حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع)

آشنایی با حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع) کربلا

حرم حضرت ابولفضل (ع) یکی دیگر از مکان های زیارتی عراق و کربلا است که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و هر سال شیعیان بسیاری برای زیارت این حرم راهی کربلا می‌شوند. حرم حضرت ابولفضل (ع) در قسمت شمال شرقی حرم مطهر امام حسین (ع) قرار دارد و حد فاصل بین این دو حرم را بین‌الحرمین می‌گویند.این حرم مساحتی حدود ۱۰۹۳ مترمربع دارد و ساختمان اصلی آن شامل ضریح، صحن، گنبد، ایوان و رواق است که با معماری کاملا اسلامی ساخته شده‌اند.

محمد حسین تقوایی زحمت کش یزد آشنایی با بین الحرمین کربلا

اطلاعات کامل درباره بین الحرمین کربلای معلی

شیعیان مابین حرم امام حسین، امام سوم شیعیان، و حرم عباس بن علی را که ۳۷۸ متر است را ، بینُ الْحَرَمَین می‌نامند. موقعیت آن در شهر کربلا تقریباً در ۱۰۰ کیلومتری جنوب غربی بغداد است. بین الحرمین به فاصله ۳۷۸ متری بین حرم امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) گفته می‌شود که در گذشته مملو از منازل مسکونی و واحدهای تجاری بود و ارتباط بین این دو حرم، فقط از ریق یک کوچه یا خیابان کم‌عرض امکان داشت. در دوره حکومت صدام، بودجه درخورتوجهی برای خرید و تخریب بناهای میان دو حرم تخصیص یافت و خیابان عریضی ایجاد شد که امروزه با نام بین الحرمین می‌شناسید.

تاریخچه و پیشینه کربلای معلی

تاریخ و پیشینه کربلای معلی

برخی از منابع پیشینیه کربلا را به دوران قبل از اسلام در عصر بابلی دانسته‌اند. گزارش‌هایی نیز کربلا را قبل از فتوحات اسلامی قبرستان مسیحیان و برخی نیز آن را مرکز آتشکده‌های زرتشتیان معرفی کرده‌اند. از دیرباز در اطراف کربلا به ویژه مناطق همجوار با رود فرات دهکده‌های فراوانی بوده است. علاوه بر آن گزارش‌هایی از حضور انبیاء یا دست کم برخی از پیامبران اولوالعزم نظیر نوح(ع) و ابراهیم(ع) در کربلا در متون روایی وجود دارد.[۱۱]