راهنمای کامل سوغات و هدیه عراق
عراق، مهد تمدنها و زادگاه تاریخ، گنجینهای از هنر، فرهنگ و اصالت را در خود جای داده است. از زیارتگاههای مقدس گرفته تا بازارهای پررونق،
عراق، مهد تمدنها و زادگاه تاریخ، گنجینهای از هنر، فرهنگ و اصالت را در خود جای داده است. از زیارتگاههای مقدس گرفته تا بازارهای پررونق،
اربعینی، پایگاه اطلاع رسانی پیاده روی اربعین : غذاهای عراقی، بازتابی از تاریخ غنی و فرهنگ متنوع این کشور هستند. این غذاها با استفاده از مواد اولیه تازه و ادویه های معطر، طعمی منحصر به فرد و دلچسب را به ارمغان می آورند. مهمان نوازی و سخاوت از ویژگی های بارز مردم عراق است و سفره های آنها همواره پر از غذاهای رنگارنگ و خوشمزه است.
شهرهای زبارتی عراق با توجه به اهمیت سفرهای گردشگران خصوصاً در بخش سفرهای زیارتی مشخصات کلی برخی شهرهایی که زائران در سفر اربعین ممکن است به آنها نیاز پیدا کنند در ذیل آمده است. در ادامه اگر نیازمند به دانستن فاصله شهرها و اماکن مقدس عراق هستید.
نام برخی از شهرهای کنونی عراق، اربیل، بصره، بغداد، بلد، تکریت، حلبچه، حله، خانقین، دهوک، رمادی، رواندز، زاخو، سامرا، سلیمانیه، سماوه، عمادیه، فلوجه، کربلا، کرکوک، کوت، عراق، کوفه،کوی سنجق، موصل، ناصریه، نجف، اسکندریه، العوجه، الدور، بارزان، بدره، بسمایه، بعقوبه، بلد، بیاره، بیجی، تل عفر، جبل، جلولا، چمچال، حاج عمران، حدیثه، حرورا، حله، حویجه، زاخو، رطبه، رانیه، شامیه، سنگال، عفک، عقره، کسکر، کوفه، کوی سنجق، مقدادیه، نخیب، نعمانیه، نهروان و هیت و … هستند.
لیست کامل نقشه کشور عراق، نقشه شهر کربلا، نجف اشرف، سامرا، کاظمین، نقشه حرم امام حسین (ع)، نقشه حرم حضرت ابوالفضل (ع)، نقشه حرم کاظمین، نقشه حرم عسکرین، نقشه راههای منتهی به مرز ایران و عراق، نقشه مسیر پیاده روی، نقشه پایانه های مرزی ایران و عراق ، مرز شلمچه، مهران، خسروی، باشماق، تمرچین
جمهوری عراق، با جمعیت تخمین زده شده حدود ۴۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲، یک کشور خاورمیانهای با تاریخچهٔ فرهنگی و تمدنی بسیار قدیمی است. جمعیت عراق از نظر اقتصادی و اجتماعی بسیار متنوع است و اکثریت آن از اقوام عرب، کرد، ترکمن، و اقلیتهای دیگر تشکیل شده است که هر یک با زبان، فرهنگ و تاریخ مستقل خود میباشند. همچنین، عراق یک جامعهٔ چند دینی است که اسلام، مسیحیت، یزیدیت، و دیگر ادیان کمتری از جمله یهودیت و زرتشتیت را در بر میگیرد. این کشور با تنوع فرهنگی و تاریخچهٔ پیچیدهای که دارد، به یکی از مهمترین کشورهای منطقهٔ خاورمیانه تبدیل شده است که تأثیرات بینالمللی و منطقهای گستردهای دارد.
عشایر در عراق، که به عنوان “عشیره” نیز شناخته می شوند، گروه های اجتماعی-سیاسی سنتی هستند که نقشی اساسی در تاریخ و ساختار اجتماعی این کشور ایفا کرده اند. ریشه در اعراب بادیه نشین دارند و بر اساس خویشاوندی، تعهدات متقابل و هویت مشترک متحد می شوند.
حدودا ۹۷ درصد از جمعیت عراق را مسلمانان تشکیل دادهاند و درصد باقیمانده را ادیان مسیحی، یهودی، ایزدی و سایر مذاهب و فرقهها تشکیل میدهند. طبق آمارها، بعد از اسلام دومین دین بزرگ در عراق مسیحیت است.اسلام مسلمانان عراق از دو سنت متمایز پیروی میکنند، اسلام شیعه و سنی. براساس گزارش سازمان سیا در سال ۲۰۱۸، مردم عراق، حدود ۹۹٪ مسلمان هستند که ۶۴–۶۹٪ آنها شیعه و ۲۹–۳۴٪ آنان سنی میباشند.
زبانهای عربی و کُردی دو زبان رسمی در عراق محسوب میشوند، لهجه های رایج لهجه عربی عراقی، عربی بصره ای، عربی بغدادی و عربی فصیح است و در کنار این دو؛ زبان ترکی آذربایجانی برای اهالی ترکمانان عراق و زبان آرامی نیز توسط آشوریهای عراق تکلم میشود.
عراق دارای آب و هوای متنوعی است که به سه بخش عمده تقسیم میشود: شمال کوهستانی با زمستانهای سرد و برفی و تابستانهای گرم و خشک؛ مرکز صحرایی با زمستانهای ملایم و تابستانهای بسیار گرم و خشک که دما ممکن است به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد برسد؛ و جنوب گرم و صحرایی با زمستانهای ملایم و تابستانهای بسیار گرم و مرطوب، به خصوص نزدیک خلیج فارس. بارندگی در سراسر کشور کم و عمدتاً در زمستان و بهار است.